Kalaöljymme sisältävät patentoitua PUFANOX®-antioksidanttiyhdistettä, jotta öljy säilyy stabiilina. Omega-3-öljy tarvitsee antioksidantteja, jotta se ei härskiinny joutuessaan tekemisiin hapen kanssa.
Kalaöljy käy valmistuksen aikana läpi monia erilaisia vaiheita, kun sieltä puhdistetaan mahdolliset ympäristömyrkyt, kuten dioksiinit ja raskasmetallijäämät. Valitettavasti myös muita aineita menetetään tässä prosessissa, kuten aineita, jotka muuten suojaisivat öljyä hapettumiselta.
Meillä on menetelmä öljyn suojaamiseksi hapettumiselta. Tässä menetelmässä jäljitellään menetetyt aineet lisäämällä öljyyn antioksidanttien yhdistelmää. Tämä yhdistelmä on sekoitus, jonka olemme nimenneet PUFANOX®:ksi. Antioksidantti tai antioksidantit ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka estävät hapettumista. Hapettuminen on kemiallinen reaktio, joka voi tuottaa vapaita radikaaleja. Tämä johtaa ketjureaktioihin, jotka voivat vahingoittaa organismien soluja.
Eskio-3:sta tutkittavana kalaöljynä on julkaistu yli 100 tutkimusta ja tutkimuksia eri aloilla on edelleen meneillään.
Valikoima aiempia tutkimuksia Eskio-3:lla:
- Stabiilisuus määritetään peroksidiarvon muutoksena öljyn ilmalle altistumisen jälkeen
(Saldeen et al 1999)
- Korrelaatio in vitro -stabiilisuuden ja in vivo -vaikutuksen välillä
(Jokela ym. 1998, Saldeen ym. 1999)
- Vakaalla kalaöljyllä on enemmän hyödyllisiä vaikutuksia kuin epävakaalla
(Haglund ym. 1990, 1991, 1992, Jokela et al 1998, Saldeen et al 1999)
Antioksidantit
Antioksidantit ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka estävät hapettumista. Hapetus on kemiallinen reaktio, joka voi tuottaa vapaita radikaaleja, jotka puolestaan johtavat ketjureaktioihin, jotka voivat vahingoittaa organismien soluja.
Suoritamme ja olemme tehneet monia kalaöljyjemme hapettumistestejä, sekä reaaliaikaisten stabiilisuustestien että erien tuotantohetkellä.
Kuinka se kerran alkoi...
Professori Tom Saldeen Uppsalan yliopistosta tutki 1990-luvun alussa omega-3:a ja havaitsi, että eri kalaöljyt vaihtelivat tehokkuudessaan ja että luonnollisia kalaöljyn vakauden säilyttäviä antioksidantteja, hävisi tuotantoprosessissa.
Tästä syntyi Pufanox®, voimakas sekoitus erilaisia antioksidantteja.
Pufanox®:n uraauurtavan kehityksen ansiosta Eskio-3:sta tuli maailman suosituin kalaöljy kliinisissä kalaöljytutkimuksissa. Eskio-3:sta on julkaistu yli 100 erilaista tutkimusta kalaöljynä.