image0ldjs.png

Omega-3 on yksi meille tärkeistä rasvahapoista. Kehomme ei voi valmistaa niitä itse, mutta meidän on saatava ne ruokavalion kautta tai ravintolisänä

Vaikka suurin osa kasviöljyistä sisältää enimmäkseen omega-6: ta, saat omega-3: n esimerkiksi rasvaisista kaloista, kuten makrilli, sardiinit, sardellit ja lohi. Tärkeiden omega-3-rasvahappojen EPA ja DHA pitoisuudet vaihtelevat eri kalalajeilla, mutta nämä rasvaiset kalat ovat hyviä lähteitä. Muita omega-3-lähteitä ovat munat, pellavansiemenöljy ja pähkinät.

Eskio-3 tuotteissa käytetään makrillia, anjovista sekä sardiinia. Kalaöljyssämme on runsaasti tärkeitä omega-3-rasvahappoja EPA:a ja DHA:ta. Omega-3:n koostumus PURE-tuotteissamme on sama kuin tuoreessa kalassa, kuten makrillissa ja sardiinissa. Saat siis tuoreen ja rasvaisen kalan terveyshyödyt – nopeasti ja helposti!

AIVOT, SYDÄN JA NÄKÖ

Kun keholla on pääsy näihin välttämättömiin rasvahappoihin, se muodostaa linolihaposta (omega-6) arakidonihapon ja gammalinoleenihapon (GLA), kun taas linoleenihaposta keho muodostaa eikosapentaeenihapon (EPA) ja dokosaheksaeenihapon (DHA). (Omega 3).

DHA auttaa ylläpitämään normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä. EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa. Aivojen ja näön normaalin toiminnan edistämisen myönteinen vaikutus saavutetaan päivittäisellä 250 mg: n DHA-annoksella. Sydämen normaalin toiminnan edistämisen myönteinen vaikutus saavutetaan päivittäisellä 250 mg: n EPA- ja DHA-annoksella.

TYYDYTTYNEET, TYYDYTTYMÄTTÖMÄT JA MONITYYDYTTYMÄTTÖMÄT RASVAHAPOT

Rasvahapot on jaettu eri muotoihin: tyydyttyneisiin, monityydyttymättömiin (omega-3 ja omega-6) ja kertatyydyttymättömiin (omega-9). Meidän on saatava rasvahappoja eri ryhmistä hyvässä keskinäisessä tasapainossa.

• Tyydyttyneet rasvat - löytyvät esimerkiksi kookosrasvasta, voista ja lihasta.

• Omega-3-rasvat - löytyy esimerkiksi kalasta, munista, pellavansiemenistä, pellavansiemenöljystä, hampunsiemenistä, hampunsiemenöljystä ja saksanpähkinöistä.

• Omega-6-rasvat - löytyy esimerkiksi pähkinöistä, maapähkinävoi, tahinista, kurpitsansiemenistä, auringonkukansiemenistä, papuista ja linsseistä.

• Omega-9-rasvat - löytyvät esimerkiksi oliiviöljystä, oliiveista ja avokadoista.

  Ruotsalaisten ravitsemussuositusten mukaan meidän pitäisi saada noin 5-10% energiaa monityydyttymättömistä rasvahapoista. Näistä vähintään yhden prosentin energian tulisi olla omega-3-rasvahappoja.

  Tiesitkö että...

  ✔️ Kolmesta Eskio-3 PURE -kapselista saat enemmän EPA:a ja DHA:ta kuin yhdestä hehtaarista marinoitua silliä

  ✔️ Päivittäisestä Eskio-3 PURE annoksesta (kolme kapselia) saat vähintään yhtä paljon EPA:ta ja DHA:ta kuin jos olisit syönyt 300 grammaa keitettyä lohta tai 700 grammaa marinoitua sinappisilakkaa viikossa.

  Ravintolisät/elintarvikkeet  

  Linoleenihappo, omega-3 rasvahapot (mg)   EPA (mg)   DHA (mg)
  Eskio-3 PURE, 3 kapselia (päiväannos) 1050 480 300
  Eskio-3 Kids nestemäinen, 5 ml (päiväannos) 1200 460 280
  Eskio-3 Vegan Algae, 1 kapseli (päiväannos) 458 125 250
  Matjessilli-säilyke, 100 g 400 1300 2000
  Kypsennetty lohi, 100 g 900 200 700
  Paistettu turska, 100 g 500 0 200
  Marinoitu sinappisilakka, 100 g 1400 200 300
  Saksanpähkinä, 100 g 8500 0 0

  Lähde: Ruotsin elintarvikeviraston elintarviketietokanta